Vill du veta mer om besiktningsmännen?Vill du veta mer om besiktningsmännen?

Det finns ett flertal olika besiktningsmän som är duktiga och kunniga på hus i Sverige och de stora företagen är Anticimex, Eminenta och OBM-Gruppen.

För att läsa mer om de olika besiktningsföretagen som finns på marknaden över stora delar av Sverige är det viktigt att gå in på deras hemsidor för att få mer information. Du kan lära dig massor av att bara lära på dessa hemsidor om bygg m.m.

www.anticimex.se

www.obmgruppen.se

www.eminenta.se

En del av dessa företagen som nu är uppradade inom besiktningsbranschen kan även hjälpa dig med värderingar m.m när det gäller just din fastighet. Det är viktigt att ha koll på din fastighet och gör du inte en besiktning under tiden du äger din villa är det ett alldeles utmärkt tillfälle att göra det några månader eller i alla fall innan du börjar sälja din villa/fastighet.När du får besiktningsprotokollet på din fastighet innan visningen har du även tid på dig att hinna åtgärda de uppenbara brister som kommer att behöva åtgärdas innan du går ut på marknaden med din villa eller din fastighet. Det är bra att göra en besiktning på din fastighet då du kan lära dig mycket och dessutom hjälpa huset att ha en längre livslängd än vad det skulle bli om du inte åtgärdar bristerna i ditt hus. Kom ihåg att alla brister som påpekas i ett besiktningsprotokoll kanske inte måste åtgärdas direkt, du skall därför inte avstå från ett husköp eller liknande bara för att besiktningsmannen har påpekat något i besiktningsprotokollet, se det mer som att det är bra att veta om och har extra koll på i framtiden.

I slutändan är det du och inte besiktningsmannen som skall köpa huset, det är ju faktiskt du som behlöer ett hem och besiktningsmannen är där för att berätta risker och nackdelar för dig, det är ju det du har betalat honom för om du skall köpa ett hus.

besiktningsman