Uppdaga och Uppdaga MerSka du sälja ett hus så kan det vara bra att tänka igenom om du skall teckna en dolda-fel försäkring eller inte efter du sålt huset. Det bästa du kan göra innan du tar beslutet är att själv läsa på om dolda fel-försäkringar och vilka fördelar det finns med dem.

Utgångspunkten är att du som säljare av ett hus är ansvarig för dolda fel i villan i 10 år efter försäljningen. Du kan alltså vara ansvarig för ett dolt fel i din sålda villa lång tid efter försäljningen. Det kan därför vara bra att ha en försäkring!

Det finns idag bra försäkringar för dolda fel som t.ex. Uppdaga Dolda felförsäkring och Uppdaga Mer doldafelförsäkring. 

Precis som det låter är ”Uppdaga mer” en lite mer omfattande försäkring än ”Uppdaga Doldafelförsäkring”. 

Det är bra att läsa på villkoren innan du tecknar dig för en dolda fel-försäkring så att du vet vad du betalar för och vilket skydd du får om du tecknar en dolda fel försäkring. Kontaktar du bolagen som säljer dolda felförsäkringar så kan du få de fullständiga villkoren så du vet vad som gäller.

Om du vill använda dig av Willis ”Uppdaga Mer” försäkring så är det ett villkor att det finns ett besiktningsprotokoll som inte är äldre än ett år när du säljer din villa, vilket kan vara bra att veta om som säljare av ett hus.

Ej dolt fel

Dolt fel?

 

På bilden kan du se ett fel som man inte kan kalla för ett dolt fel! Så uppenbart det kan bli.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *